Col·lecció Sergio Vilar Herrero

De la col·lecció familiar de Sergio hem seleccionat catorze fotos, algunes particularment interessants. Els comentaris de les fotos estan incomplets temporalment. Disculpeu.

Recordeu allò de fer “clic” sobre les imatges per a veure-les en detall.

Dos galans passejant per la carretera al migdia d'un diumenge o festiu.

Dos galans amb ulleres “manoletines”, passejant per la carretera al migdia d’un diumenge o festiu dels anys 50. Coneixem al de la dreta, Vicente Vilar (‘Vicente Donísia).

Una simpàtica imatge amb un xiquet de bolquers. S'aprecia molt bé el dibuix de l'empedrat de la plaça, en aquell moment molt desgastat. Està datada per darrere: 15FEB1959.

Una simpàtica imatge amb un xiquet de bolquers. El de l’esquera és Juanito Donísia, i el de la dreta pareix Juanito Rochera. S’aprecia molt bé el dibuix de l’empedrat de la plaça, en aquell moment molt desgastat. Està datada per darrere: 15FEB1959.
Tirant un poc més enrere, una avantpassada de Sergio: una xica jove vestida de forma molt formal i llegint una revista il·lustrada a l'estudi del fotógraf. Possiblement dels anys 20-30.

Tirant un poc més enrere, l’àvia Teresa María Donisia, molt jove, vestida de forma molt formal i llegint una revista il·lustrada a l’estudi del fotógraf. Possiblement dels anys 30. La tia Donísia va ser comadrona durant molts anys i era una persona molt popular i molt volguda al poble. Va atendre a pràcticament tots els parts fins al metge Don Juan. Amb Don Julio, a meitat dels anys 60, es va jubilar. Don Gonzalo va ser l’últime metge d’Artana en fer-se càrrec dels parts; el següent, Don Manuel, va començar a enviar les dones a l’hospital a Castelló, ja a meitat dels anys 70.

Un altre infant de bolquers, ara molt mudat i assegut a la porta de casa. Possiblement també dels anys 20-30.

Un altre infant de bolquers, ara molt mudat i assegut a la porta de casa. Possiblement també dels anys 20-30.

Una imatge atípica d'un xiquet de comunió. Està feta amb llum natural i en un decorat poc sofisticat. El tratge és molt normal, només els guants i el missalet donen idea del motiu de la foto.

Una imatge atípica d’un xiquet de comunió: Vicent Donísia. Està feta amb llum natural i en un decorat poc sofisticat. El tratge és molt normal, només els guants i el missalet donen idea del motiu de la foto.

Una preciosa foto de família als caminets del Calvari, tècnicament impecable. Ja estem als anys 60.

Ja estem als anys 60. Una preciosa foto de dos generacions de la família, als caminets del Calvari. Tècnicament i artísticament virtuosa. D’esquerra a dreta, Rosarito Rulla; la seua germana major, Marí Rulla i el que seria el seu marit, Vicente ‘Donisia’; a continuació els pares d’este, Teresa María ‘Donísia’ i Vicente ‘de Florencio’. El de la punta de la dreta és Juanito ‘Donisia’.

Els avis posant en una altra foto impecable.

Els avis posant en una altra foto impecable. La tia Donísia i el tio Florencio.

Pareix ser (si no m'enganye) la capella del Calvari abans de la reforma.

En la mateixa sessió de fotos, els pares de Sergio (el Peluquero, que ens ha deixat estes fotos) al Calvari abans de la reforma que va fer Mn. Serafín.
Dones i xiquets observant el pas d'alguna processó.

Dones i xiquets observant el pas d’alguna processó. D’esquerra a dreta, la Señora Monsalud, la tia Doloretes de Perales, Marí Rulla i potser els dos nets. El jove de la punta pareix Joaquín d’Olegario.

Segurament des de Viriato (segons Mn. Lluís) no havia estat en Artana ningú tan famós: Antonio Machín, íntim amic de la família Vilar Herrero, va estar al nostre poble repetidament, cantant i també de visita informal. Ja estem en els anys 70.

Segurament des de Viriato (segons Mn. Lluís) no havia estat en Artana ningú tan famós: Antonio Machín, íntim amic de la família Vilar Herrero, va estar al nostre poble de visita informal. Ja estem en els anys 70.

Una altra instantània de la família dinant amb Machín. La foto està molt gastadeta, possiblement perquè ha sigut molt toquejada i molt ensenyada.

Una altra instantània de la família dinant amb Machín. Antonio Machínb, la tia Donisia, Manolete (molt mudat), Vicente Donisia i el tio Florencio amb gorra. La foto està molt gastadeta, possiblement perquè ha sigut molt toquejada i molt ensenyada.

Una última imatge d'Antonio Machín entre un grup de fans.

Una última imatge d’Antonio Machín entre un grup de fans.

El carrer del Salvador mirant cap amunt.

El carrer del Salvador mirant cap amunt.

El carrer del Salvador durant els anys 70 virant cap avall.

El carrer del Salvador, durant els anys 70, mirant cap avall.

  1. LA xiqueta desconeguda de la foto 6 es Rosarito rulla la germana de Mari rulla.

    • Disculpa que no t’haguérem contestat abans: quan la faena apreta estem més dispersos del que caldria. Gràcies per la teua observació; entre tots millora el contingut.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: