Estudis sobre Prehistòria al terme d’Artana

El Archivo de Prehistoria Levantina de València ens ha autoritzat a publicar les memòries d’algunes importants excavacions arqueològiques fetes a Artana, publicades al Vol. XXIV de l’Arxiu en 2001.

Norbert Mesado, “Sobre el eneolítico y la edad del bronce en término del municipio de Artana (La Plana Baixa, Castellón) a través de una “deessa” esculturada y dos cavidades: La Masadeta y Els Castellets”. Mesado era en aquell moment Director del Museu Arqueològic Comarcal de la Plana Baixa –Borriana.

idol d’artana

Blas Cloquell, Fernando Rodes i Juan Bautista Martí, “Estudio antropológico de cuevas de enterramiento procedentes de Artana (Castellón)”.Els autors són professors de medicina legal i forense de la Universitat d’Alacant.

COVA TIRANA ARTANA

 

Que Artana està situada en un bon lloc ho demostra el fet que tenim un patrimoni arqueològic important. Este patrimoni està poc estudiat perquè les institucions no han tingut mai recursos per fer les coses ben fetes. En eixe estat de coses, podem estar contents de comptar amb alguns altres treballs de nivell que podem oferir a Artanapèdia, com els “Apuntes para la elaboración del mapa prehistórico de Artana”, del Dr. Mn. Joan Llidó i Herrero, de la Universitat “Jaume I”, que ja estava publicat a l’epígraf d’HISTÒRIA:

https://artanapedia.com/historia/apuntes-para-la-elaboracion-del-mapa-prehistorico-de-artana/

 A l’apartat d’ENLLAÇOS també s’hi podia accedir a la Memòria sobre la cova sepulcral del Racó de la Tirana, publicat el 1967 per Francisco Esteve. Ací tornem a incloure l’enllaç.

http://www.cuevascastellon.uji.es/articulos/pyrenae3_racotirana.pdf

Deixa un comentari