Descripció de la cavitat de la Font del Ferro

Descripció de la cavitat de la Font del Ferro

Alçat de la cavitat de la Font del Ferro.

Jesús Almela, de l’Espeleo Club Castelló, ens ha fet arribar la planta completa de la mina de la Font del Ferro, un treball monumental, una joia preciosa en un àmbit com el nostre, en què la cultura i la investigació es produeix de forma altruista, sense cap recolzament institucional, i no sempre es poden generar treballs tan ambiciosos.

Hem estat pegant-li moltes voltes a l’ús que podríem donar-li a estos treballs, i finalment hem pensat que qualsevol aprofitament només seria una simplificació de la informació completa que es dóna a la pàgina web de l’Espeleo Club Castelló, a on, a més de la topografia, es pot veure tota la fitxa tècnica i una col·lecció de fotografies que cal conèixer per fer-se una idea del que hi ha en eixa cavitat. De manera que us animem a entrar en la seua web, i agraïm una vegada més la deferència i la professionalitat de Jesús i dels companys de l’Espeleo Club.

http://www.cuevascastellon.uji.es/ES6D01.php?id=419

Per acabar d’entendre el que ha sigut esta mina al llarg del temps, us animem a llegir també el complet treball de recerca que va fer Josep Herrero, intitulat La mina de la Font del Ferro.

I si encara voleu saber més de la mineria en el nostre voltant, no us perdau un altre treball prodigiós de Josep: La mina de mercuri de la Solana la Mina (Eslida).

 

A %d bloguers els agrada això: