Proposta de plantada d’arbres en camí peatonal

Un grup de joves passejant de bracet per la carretera d’Artana. Durant molts anys, la distracció dels joves era anar carretera amunt i carretera avall, a l’ombra dels grans eucaliptus, on es trobaven els grups de xiques i de xics. S’assentaven als reguerets, la qual cosa era un problema quan alguna xica anava molt mudada (“amb la bata bona”) i no volia seure. Quan es va posar el cine del tio Amplet ja hi havia qui anava al cine i qui anava a la carretera. L’edifici de l’esquerra era el pati dels Planets, estava a prop del llavador, en el seu mateix costat de carretera (això vol dir que el poble el tenien darrere). Probablement la imatge està feta entre 1945 i 1948.
Juan de Sol és el primer per la dreta, i al seu costat estan José Racó i Ximet. Col·lecció Juan de Sol (I): https://artanapedia.com/galeria-2/colleccio-juan-de-sol-i/

Reproduïm ací la petició signada per Josep Herrero en nom d’Artanapèdia i adreçada a l’Alcalde d’Artana en juliol de 2016, per demanar la plantada d’arbres en el passeig que va d’Artana a la piscina. Cal recordar que durant molt anys ja hi hagué un passeig flanquejat per eucaliptus al mateix lloc, on anaven a passejar els joves d’Artana. Els passejos coberts per l’ombra dels arbres no són un invent modern, és una qüestió de lògica bàsica on esperem que prenga part la gestió pública.

Artanapèdia, 24 de juliol de 2016

 

Il·lustríssim Senyor:

Com vosté sap des d’Artanapèdia estem preocupats i també ocupats per tot el que supose una millora per al nostre poble, una part d’aquesta activitat la dediquem a fer propostes en benefici dels nostres conciutadans.

En aquest cas la proposta que fem és ben fàcil:

A l’estiu la gent que va a passejar i sobre tot a la piscina es troba amb una zona que va de la rotonda de la trilladora fins la urbanització amb uns punts desprotegits d’ombra; també les escales que van de la font a la pista de pàdel i al restaurant tenen el mateix problema.

Nosaltres suggerim que tota aquesta part abans assenyalada siga plantada d’arbres de fulla caduca com podrien ser lledoners, d’aquesta manera es tindria protecció a l’estiu i sol a l’hivern, tota aquesta plantació podria ser reforçada amb reg per degoteig. Sabem que possiblement una part del terreny on caldria actuar és de propietat privada, però no és descartable arribar a un acord també satisfactori.

És proposta que fem perquè la considerem justa, convenient i amb poc de cost per al municipi.

Josep Herrero

 

IL·LUSTRÍSSIM SR. ALCALDE D’ARTANA

A %d bloguers els agrada això: