Nota de premsa de la reunió amb la Direcció Territorial de Cultura després de l’Informe del CVC

Nota de premsa de la reunió amb la Direcció Territorial de Cultura després de l’Informe del CVC

REUNIÓ DE L’A.C. AMICS D’ARTANA / ARTANAPÈDIA AMB LA DIRECCIÓ TERRITORIAL DE CULTURA I ESPORT A CASTELLÓ

La Conselleria de Cultura i Esport demana dos informes més per valorar de nou la reforma de la façana de l’església.

Es faran dos nous informes per vore quines opinions hi ha, perquè hi ha una controvèrsia clara en este cas”. “Les dos institucions han d’anar ‘in situ’ per veure el projecte” segons s’ha afirmat des de la Direcció Territorial de Cultura.

El passat dijous 30 de juliol de 2020, membres de l’associació cultural Amics d’Artana es van reunir amb la Direcció Territorial de Cultura i Esports per abordar el tema de la reforma de l’església Sant Joan Baptista d’Artana, una vegada rebut l’Informe del Consell Valencià de Cultura, que aconsella no lluir la façana.

Després de mesos d’una constant lluita per defensar el patrimoni local del poble, este dilluns 27 el Consell Valencià de Cultura va donar la raó al veïnat per unanimitat, confirmant així que estos veïns i veïnes tenen la raó, i així, ho avala un dels organismes més competents en la matèria.

Un dia després de la publicació d’aquest informe, el dimarts 28 de juliol, la Conselleria ha fet l’encàrrec de dos informes més. Front a una situació on es veuen dos opinions homologades i contràries, la Conselleria ha decidit encarregar dos informes més per valorar de nou els criteris sobre com fer l’obra. Un dels informes el farà la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València, que prendrà una decisió a partir de setembre, i l’altre la Universitat Jaume I. La Direcció Territorial ha argumentat que: “Es faran dos nous informes per vore quines opinions hi ha, perquè hi ha una controvèrsia clara en este cas”.

Des de la mateixa Conselleria, este matí s’ha afirmat que: “Les dos institucions han d’anar ‘in situ’ per veure el projecte”. Front a esta afirmació, nosaltres creiem que seria absurd vore una façana lluïda i és per això que demanem la paralització de les obres.

El Bisbat de Castelló coneix aquesta informació, i és per això que esperem que aturen temporalment l’inici de les obres, a l’espera de nous criteris tècnics. Des de la mateixa associació recordem que les obres les poden parar tant el bisbat de Castelló, propietaris de l’edifici, com el mateix alcalde del municipi: D. Enrique Vilar Villalba. A més, recordem que l’ajuntament d’Artana aporta a aquesta obra un total de 30.000 euros.

 

A %d bloguers els agrada això: