«Hui estem a Artana» —programa Bona vesprada, Àpunt

fotogrames-Bon-dia

Quatre fotogrames del reportatge.

El magatzem Bona vesprada, de la televisió autonòmica, va dedicar un programa al nostre poble. Es va emetre el dimecres 30 de juny de 2021, part en directe i part gravat. En la coordinació i l’animació van participar desenes de persones, i es va oferir un bon panorama de la riquesa del poble, del terme i de la nostra gent.

Per la part que ens toca a Artanapèdia i a l’A.C. Amics d’Artana, ens alegra vore que part de les explicacions que donen diferents persones s’han documentat a la nostra web. I també que alguns dels principals protagonistes són companys nostres: volem destacar el paper de Josep Herrero i especialment la divertidíssima lliçó d’etnografia de José Rico ‘Seva’; intervencions en directe que tenen molt de mèrit.

Ací teniu l’enllaç a la part del programa Bona vesprada dedicada a Artana:

https://www.apuntmedia.es/programes/bona-vesprada/complets/30-06-2021-bona-vesprada-primera-part_134_1432830.html?fbclid=IwAR1F3eqLvimF9UXxfqMNhjqj-LIUej5wIeOFGsp45N9QjrEfWuSbbDk8Tkk

Com que ens limitem a enllaçar els continguts del programa, destaquem un fragment que hem trobat retallat. Es tracta de la secció «Un passeig per Artana», una connexió en directe en què es va eixir de l’església per anar pel carrer Major fins a la plaça de l’Ajuntament, i d’ahí al barrio del Cristo: es va pujar pel carrer Echegaray i pel carrer Fra Domingo Pitarch i es va acabar a l’espectacular carrer Sant Vicent.

https://www.apuntmedia.es/programes/bona-vesprada/pobles/30-06-2021-un-passeig-pel-nucli-antic-d-artana_134_1432834.html

Són 9 minuts molt divertits que inclouen algunes explicacions sobre el poble a càrrec del nostre company Josep Herrero i la participació molt-molt simpàtica de nombroses veïnes: Lola Traver (Lolita Perrera), que fa un paper fabulós; Regina Pitarch i la seua filla Regina Pallarés, i Maruja Blasco (Maruja Martina) i la seua filla Helena Pallarés.

Finalment, com a extres inèdits, vos oferim tres vídeos breus que es van gravar i que no es van emetre: la presentació de la làpida àrab a càrrec d’Irene Pitarch, el relat de la mina de la Font del Ferro per José Vilar i la interpretació completa del valset “Alma, corazón y vida” (Adrián Flores Albán 1949, popularitzat pel Trio los Panchos), interpretada per la Rondalla i Cor d’Artana.

Làpida àrab:

Mina de la Font del Ferro:

“Alma, corazón y vida”

A %d bloguers els agrada això: