Memòria d’una “Patrulla de Reconocimiento” militar (1953)

El company i ja col·laborador Joan Fuertes Palasí ens ha proporcionat un document extremadament original que fa una descripció del poble i del terme de l’any 1953, amb text, fotos i dibuixos. Reproduïm les seues paraules:

«Es tracta d’allò que a  l’exèrcit anomenàvem una “Patrulla de Reconocimiento”, que consistia en el desplaçament d’una xicoteta unitat, normalment una secció, a alguna comarca de la pròpia província on es trobava la caserna. En la patrulla s’estudiava el terreny, els ponts, les fàbriques, els magatzems, en fi, tot allò susceptible de ser interessant a nivell militar. De la mateixa manera s’aprofitava per a que la gent es familiaritzara amb el seu entorn immediat i confraternitzara amb la població civil.
«En acabar es confeccionaven estes xicotetes memòries.
«Les patrulles van deixar de fer-se cap a finals del segle passat, allà pel 1993 o per 1995.»
No deixa d’impressionar veure que, com en el segle XVI (veure l’Informe militar sobre la Serra Espadà de 1561, ací en Artanapèdia) es feien exercicis per planificar la voladura de ponts, fàbriques i tota mena d’infraestructures, i possiblement per reprimir les poblacions.
El document està en format PDF: PATRULLA 1953

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: