Programa de festes de la Degollació de Sant Joan Baptista 1962

Portada del Programa

José Blasco Pitarch ens ha fet arribar el PROGRAMA DE FESTES de 1962, celebrades del 27 d’agost al 3 de setembre. Ja vam publicar el Programa de 1961; en 1962 es va tornar a editar un programa de festes, encetant un costum que ha arribat fins avui. L’economia millorava, s’eixia paulatinament de la misèria de la postguerra i l’Ajuntament apostava per celebrar pomposament les festes de la Degollació de Sant Joan Baptista, Patró del poble, al que vint anys abans a penes se li dedicava una missa. Tot i això, veiem que només hi havia tres dies de bous més una xarlotada en què es mataven dos jònecs, la plaça de la qual es feia amb carros al camp de futbol, com es pot veure a la Col·lecció de fotografia de la Penya GAM.

El model de festa s’ha reproduït sense massa canvis fins a l’actualitat, només ha augmentat la quantitat de dies de bous i s’ha canviat a un model de penyes i casals que sovint dispersen a la gent i dilueixen l’aspecte comunitari de la festa.

L’alcalde, que no signava el seu text ni posava la seua foto com ara, continuava sent Joaquín Vicent (“Caranyo”). La novetat en eixe any era l’asfaltat dels carrers del poble, que fins aleshores estaven empedrats. Aquells van ser anys de grans obres públiques: grup escolar, desaigües i clavegueres, aigua corrent a les cases, asfaltat…

Una de les activitats programades era una correguda de bicicletes des de la Casilla fins Eslida, que es pot veure fotografiada a la Col·lecció de fotografia de Vicent “el Salso”.

Com va ser habitual durant tants anys, la major part del programa és publicitat dels comerços del poble, una informació extremadament interessant que ja es va comentar en el programa de l’any anterior.

Oferim el programa en format PDF.

PROGRAMA DE FESTES 1962

A %d bloguers els agrada això: