Guia de Senderisme per Artana -José Vilar Sánchez

Guia de Senderisme per Artana -José Vilar Sánchez

Portada

Un material generós, impecable i interessantíssim és la Guia de Senderisme d’Artana, una guia pràctica autoeditada per José Vilar Sánchez i que ja va per la tercera versió. El servei que dóna a la gent aficionada al senderisme —que cada vegada en som més a Artana, però que també du molta gent de fora— i la seua qualitat la converteixen en una joia. Molt altres pobles voldrien tindre una eina així.

En ella José recull 10 senders amb diferents indicacions i l’enllaç per a poder-les seguir geolocalitzades amb Wikiloc.

Una vegada més li agraïm el seu treball immens i la confiança que ens dóna al dipositar-la al nostre arxiu.

Per si no us ha arribat al Facebook, des d’ací podeu accedir a ella.

Guia de senderisme d’Artana


Des de que en 1991 es creara la Coordinadora en defensa de la Serra Espadà (futura Societat d’Amics de la Serra Espadà -S.A.S.E.) i la seua comissió de senderisme, l’àmbit de l’excursionisme no ha parat de crèixer. En els anys 90 es va projectar i habilitar el GR-36, que recorre tota la Serra de la Vilavella a Montanejos, i alguns senders local.

En els últims anys el senderisme, a peu o corrent, s’ha expandit per tot arreu. A Artana tenim la gran sort de comptar amb el treball monumental de Santi Moros i d’un grup de senderistes que treballa desinteressadament en la recuperació de les sendes —i per tant, en la recuperació del terme—. En abril de 2017 vam publicar Sendes d’Artana, un text en què José Rico ‘Seva’ explicava el treball dels senderistes i informava de 19 rutes disponibles i senyalitzades!

A Artana tenim un terme gran i ric en patrimoni etnològic, botànic, geològic o paisatgístic. Una riquesa que s’ha gestionat completament des de la iniciativa cívica de diferents persones i col·lectius. També s’han fet habituals les excursions didàctiques amb diferents persones expertes, organitzades per col·lectius com L’Era d’Artana.

Per la nostra part també hem publicat algunes rutes pel nostre terme (algunes d’elles ja clarament obsoletes després del treball de José Vilar Sánchez), totes elles signades per Josep Herrero i, en el cas de les oliveres monumentals, per José Rico ‘Seva’, amb diferents col·laboradors gràfics. Ací les teniu ressenyades:

Excursió des d’Artana a la Penya l’Àguila – ruta de les carboneres

Excursió Solana la Mina – Vilambuig (circular)

Ruta d’oliveres monumentals

Ruta dels molins fariners hidràulics

Rutes per Artana, on es proposen 9 rutes senzilles de caràcter didàctic.

i Les eres d’Artana, un patrimoni a conservar, on es proposa una “ruta de les eres”.

Gràcies de nou a José Vilar Sánchez, com a Santi Moros i a tots els voluntaris que ens estan regalant esta riquesa. Esperem amb moltes ganes les successives versions.

A %d bloguers els agrada això: